Ik ben Ilse Muller en ik ben erkend teamcoach, facilitator, stress en burn-out coach en stresspreventie adviseur.

Niet in alle teams gaat de samenwerking vanzelf. Medewerkers begrijpen elkaar niet of erger nog, ze vertrouwen elkaar niet. Elkaar aanspreken doen ze niet zomaar, daarvoor moet het veilig voelen. Als leidinggevende merk je dat er minder resultaten worden behaald.

Als teamcoach vind ik het belangrijk dat een team weer in contact is met elkaar, dat ze elkaar leren begrijpen. Niemand ziet de dingen zoals ze echt zijn, elk teamlid kijkt ernaar vanuit zijn eigen perspectief. Dat inzicht helpt je team al zoveel verder.

En vanuit daar kun je dan samen kijken naar wat er echt speelt in het team. Waarmee wil je met jouw team aan de slag?

Stresspreventie & burn-out herstel voor teams en teamleden

 

Wat als je beste medewerker een burn-out krijgt?

Waarschijnlijk krijg je het benauwd als je eraan denkt: je hardwerkende, gewaardeerde medewerker valt langdurig uit.

Ik help jou en/of jouw team om beter met stress om te leren gaan. Met als doel uitval en verzuim voorkomen.

 

Ik heb ruim twintig jaar ervaring in (semi)overheidsorganisaties. Als manager, (team) coach en facilitator. Ik vind het prachtig om te zien hoe een team tijdens een traject naar elkaar toe groeit, meer begrip voor elkaar krijgt, beter gaat samenwerken.
Voor mij is verbinding maken de essentie. Ik ga voor concrete resultaten, zodat je ook echt weet waar je als team zelf mee aan de slag kan. Ik spiegel, geef terug, neem geen blad voor de mond en confronteer als het nodig is. Ik gooi er graag wat humor in om het luchtig en prettig te houden.

Management Drives

Het kan heel lastig zijn om gedrag binnen je team bespreekbaar te maken. Met Management Drives heb je een instrument in handen om erover te praten op een manier die niet zo persoonlijk voelt.

Elk teamlid vult een vragenlijst en krijgt aan de hand van zijn antwoorden een profiel. Jouw medewerkers kijken naar het profiel van zichzelf én die van elkaar. Hoe ze samenwerken, waarom het misschien stroef loopt en waar ze elkaar juist kunnen vinden.

En het mooie is dat je met dit instrument niet alleen kijkt naar je teamleden, maar ook naar het team als geheel.

Waar zit jullie kracht als team? Wat zijn jullie potentiële blinde vlekken? Waar moeten jullie op letten?

Samen kijken we naar jullie patronen en gaan we op ontdekkingstocht waar jullie kracht zit, waar jullie nog kunnen groeien en wat je als team niet meer wil doen.

HEt domino effect van teveel stress

Langdurig teveel stress kan resulteren in een burn-out.

Natuurlijk hoort stress ook in ons leven. Het is zelfs gezond, het houdt je scherp en laat je beter presteren. Je medewerker zet alles op alles om het werk goed te doen. Maar wat als dat zich blijft opstapelen en die medewerker zichzelf voorbij holt?

Het zijn juist die hardwerkende medewerkers die altijd nét iets meer geven dan de rest. Aan wie je altijd nog wat kan vragen, omdat ze geen nee zeggen en zich tomeloos inzetten voor het bedrijf.

Door hun gedrevenheid (en soms perfectionisme) lopen ze zichzelf voorbij. En dat is een valkuil, want langzaam raken ze uitgeput. Vaak zonder dat ze dit zelf doorhebben. Laat staan jij als leidinggevende.

 

Jouw hardwerkende medewerker gaat maar door. Hij voelt zich steeds moeier en opgebrand. Uiteindelijk kan hij niet meer en valt uit.

Pas op voor het domino effect

Want het heeft ook gevolgen voor de rest van het team. Zij moeten het werk van die uitgevallen medewerker erbij doen. Daardoor moeten deze collega’s (nog) meer doen. En voor hoe lang? Dat kan maanden duren.

Je kan het resultaat wel raden. Je krijgt nog meer medewerkers die in de overlevingsstand komen. Dit wil je als werkgever natuurlijk voorkomen.

En dat is exact waarmee ik je kan helpen.

Teveel stress en burn-out: een serieus probleem

Wist je dat 1,3 miljoen medewerkers in Nederland last heeft van burn-out klachten?
Omdat veel van hen (38%)* te hoge taakeisen ervaart en 35% werkdruk of stress als reden van verzuim opgeeft.

Bijna de helft  van de medewerkers (45%) vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress.

Hoe staat jouw team erin? Ben je je bewust hoe jouw medewerkers zich hierover voelen en hoe ze hierin staan?

Zie jij dat bij 1 van jouw teamleden een burn-out op de loer ligt?

 * gegevens uit onderzoek van TNO 
Wat als ik je vertel dat een burn-out een werkgever gemiddeld € 250 per dag per werknemer kost.
 
Ik zal je nog meer vertellen! De gemiddelde burn-out duurt 242 dagen waardoor de totale kosten uitkomen op circa € 60.000,-. En dan heb ik het nog niet eens over de kosten voor vervangend personeel.
 
Zo betaalde in 2017 de Nederlandse werkgevers volgens TNO en CBS € 2,8 miljard aan verzuimkosten.
 
Los van het financiële aspect, laten we de menselijke kant niet vergeten. Het heeft een enorme impact op iemands leven. En ik kan het weten, als ervaringdeskundige én expert op het gebied van burn-out preventie.
Masterclass Grip op stress
Training van 1,5 uur voor teams

In een masterclass van 1,5 uur krijgen jullie als team inzicht in de werking van stress en hoe je daar gezonder mee om kan gaan. Hoe jullie dit nu ervaren, hoe je stresssignalen herkent en wat je kunt doen met deze signalen. Ik reik concrete handvatten aan om stress sneller te herkennen en bespreekbaar te maken zodat het team er anders mee om kan leren gaan.

€ 350,- exclusief BTW
Teamcoachtraject Grip op stress
Coachsessies voor teams

Jouw teamleden hebben langdurig last van teveel stress. De resultaten van het team lijden eronder, net als ieders gezondheid. Bij teveel stress kunnen meerdere thema’s een rol spelen: het loopt niet lekker in je team, de druk van buiten is hoog of de balans werk/privé is er niet. In meerdere sessies ontdekken we oorzaken én natuurlijk oplossingsrichtingen hoe het anders kan.

Offerte op maat
Masterclass Stress & leidinggeven
Training van 1,5 uur voor leidinggevenden
Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor je eigen vitaliteit, maar ook voor die van je medewerker. In deze masterclass gaat het over deze twee rollen. Hoe ga jij zelf om met stress en welk voorbeeld geef je? Daarnaast geef ik concrete handvatten hoe je jouw medewerkers (nog) beter kunt begeleiden zodat ze minder snel uitvallen.
€ 400,- exclusief BTW
Coachtraject Stress & leidinggeven
managementsessies voor leidinggevenden

Als directie of managementteam willen jullie grip op jullie eigen stress krijgen. Bovendien wil je leren hoe je met je medewerkers het gesprek voert over balans en gezond blijven werken. Met als belangrijkste doel om uitval te voorkomen. Deze sessies kunnen individueel of met het team als geheel.

Offerte op maat
1-op-1 coaching Stresspreventie
Coachgesprek(ken) van 1 uur voor de medewerker

Heeft één van jouw medewerkers weinig balans tussen werk en privé, of kan hij/zij moeilijk nee zeggen, of ligt de lat heel hoog? In 1-op-1 coaching help ik jouw medewerker om minder werkdruk te ervaren. Het aantal gesprekken hangt af van het persoonlijke leerdoel van de medewerker en is altijd in overleg met de leidinggevende. Wil je zien hoe zo’n traject eruit kan zien? Klik hier.

€ 150,- per gesprek exclusief BTW
Herstellen van een burn-out
Begeleiding bij herstel en terugkeer naar werk
Als één van jouw medewerkers is uitgevallen door overspanning of burn-out, is duurzaam terugkeren naar het werk geen sinecure. Ik begeleid medewerkers hierbij met aandacht voor zowel duurzaam herstel als voor het geleidelijk terugkeren naar werk. Ik werk altijd in overleg met de leidinggevende en/of de bedrijfsarts.
Offerte op maat
"Als er eerder was ingegrepen, was het niet zover gekomen."

Ik ben Ilse Muller en ik ben erkend stress en burn-out coach en stresspreventie adviseur. Als geen ander weet ik wat voor schade teveel stress teweeg brengt.

In 2017 kreeg ik een burn-out. Ik werkte hard, wilde het goed doen, haalde elke deadline en mijn directeur was tevreden. Maar langzaam werkte ik mezelf kapot en uiteindelijk viel ik uit.

Ik ben maanden uit de running geweest, het is mijn overtuiging dat het niet zover had hoeven komen.

Na ruim twintig jaar ervaring als manager, (team) coach en facilitator, ben ik nu erkend stress- en burn-out coach met een missie: preventief met stress aan de slag gaan.

Ik ben een oplossingsgerichte
coach.
Mijn aanpak kenmerkt zich door de praktische insteek, met een blijvend resultaat. Ik ben eerlijk en humor gebruik ik graag.

Ilse Muller-4765-min
Stress- en burn-out preventie

Je hardwerkende, gewaardeerde medewerker doet alles voor het bedrijf: Werkt ’s avonds, haalt de deadlines, is altijd bereid nog wat extra te doen. En zonder dat jij het doorhebt, brandt die medewerker langzaam op.
Hij is maanden uit de roulatie. Met alle gevolgen voor de rest van je
team. Wil jij dit voorkomen? Lees dan verder!

Teamcoaching

Je team werkt niet lekker samen, in het overleg praten jullie in cirkels, je komt als team lastig tot besluiten. Je teamleden voelen niet genoeg voldoening in hun werk.
Elkaar aanspreken doen jouw teamleden niet. Je wil dat het makkelijker loopt, dat ze elkaar beter kunnen vinden en vooral dat jullie tot meer resultaten komen.
Wil jij dit veranderen? Daar kan ik jou bij helpen!

Wat ik voor jouw team kan doen