Stresspreventie & burn-out herstel voor teams en teamleden

 

Wat als je beste medewerker een burn-out krijgt?

Waarschijnlijk krijg je het benauwd als je eraan denkt: je hardwerkende, gewaardeerde medewerker valt langdurig uit.

Ik help jou en/of jouw team om beter met stress om te leren gaan. Met als doel uitval en verzuim voorkomen.

 

090820-Ilse-FTF8072
Teveel stress en burn-out: een serieus probleem

Wist je dat 1,3 miljoen medewerkers in Nederland last heeft van burn-out klachten?
Omdat veel van hen (38%)* te hoge taakeisen ervaart en 35% werkdruk of stress als reden van verzuim opgeeft.

Bijna de helft  van de medewerkers (45%) vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress.

Hoe staat jouw team erin? Ben je je bewust hoe jouw medewerkers zich hierover voelen en hoe ze hierin staan?

Zie jij dat bij 1 van jouw teamleden een burn-out op de loer ligt?

 * gegevens uit onderzoek van TNO 
Wat als ik je vertel dat een burn-out een werkgever gemiddeld € 250 per dag per werknemer kost.
 
Ik zal je nog meer vertellen! De gemiddelde burn-out duurt 242 dagen waardoor de totale kosten uitkomen op circa € 60.000,-. En dan heb ik het nog niet eens over de kosten voor vervangend personeel.
 
Zo betaalde in 2017 de Nederlandse werkgevers volgens TNO en CBS € 2,8 miljard aan verzuimkosten.
 
Los van het financiële aspect, laten we de menselijke kant niet vergeten. Het heeft een enorme impact op iemands leven. En ik kan het weten, als ervaringdeskundige én expert op het gebied van burn-out preventie.

HEt domino effect van teveel stress

Langdurig teveel stress kan resulteren in een burn-out.

Natuurlijk hoort stress ook in ons leven. Het is zelfs gezond, het houdt je scherp en laat je beter presteren. Je medewerker zet alles op alles om het werk goed te doen. Maar wat als dat zich blijft opstapelen en die medewerker zichzelf voorbij holt?

Het zijn juist die hardwerkende medewerkers die altijd nét iets meer geven dan de rest. Aan wie je altijd nog wat kan vragen, omdat ze geen nee zeggen en zich tomeloos inzetten voor het bedrijf.

Door hun gedrevenheid (en soms perfectionisme) lopen ze zichzelf voorbij. En dat is een valkuil, want langzaam raken ze uitgeput. Vaak zonder dat ze dit zelf doorhebben. Laat staan jij als leidinggevende.

 

Jouw hardwerkende medewerker gaat maar door. Hij voelt zich steeds moeier en opgebrand. Uiteindelijk kan hij niet meer en valt uit.

Pas op voor het domino effect

Want het heeft ook gevolgen voor de rest van het team. Zij moeten het werk van die uitgevallen medewerker erbij doen. Daardoor moeten deze collega’s (nog) meer doen. En voor hoe lang? Dat kan maanden duren.

Je kan het resultaat wel raden. Je krijgt nog meer medewerkers die in de overlevingsstand komen. Dit wil je als werkgever natuurlijk voorkomen.

En dat is exact waarmee ik je kan helpen.

Programma van stress naar vitaal en kracht
Masterclass Grip op stress
Training van 1,5 uur voor teams

In een masterclass van 1,5 uur krijgen jullie als team inzicht in de werking van stress en hoe je daar gezonder mee om kan gaan. Hoe jullie dit nu ervaren, hoe je stresssignalen herkent en wat je kunt doen met deze signalen. Ik reik concrete handvatten aan om stress sneller te herkennen en bespreekbaar te maken zodat het team er anders mee om kan leren gaan.

€ 350,- exclusief BTW
Teamcoachtraject Grip op stress
Coachsessies voor teams

Jouw teamleden hebben langdurig last van teveel stress. De resultaten van het team lijden eronder, net als ieders gezondheid. Bij teveel stress kunnen meerdere thema’s een rol spelen: het loopt niet lekker in je team, de druk van buiten is hoog of de balans werk/privé is er niet. In meerdere sessies ontdekken we oorzaken én natuurlijk oplossingsrichtingen hoe het anders kan.

Offerte op maat
Masterclass Stress & leidinggeven
Training van 1,5 uur voor leidinggevenden
Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor je eigen vitaliteit, maar ook voor die van je medewerker. In deze masterclass gaat het over deze twee rollen. Hoe ga jij zelf om met stress en welk voorbeeld geef je? Daarnaast geef ik concrete handvatten hoe je jouw medewerkers (nog) beter kunt begeleiden zodat ze minder snel uitvallen.
€ 400,- exclusief BTW
Coachtraject Stress & leidinggeven
managementsessies voor leidinggevenden

Als directie of managementteam willen jullie grip op jullie eigen stress krijgen. Bovendien wil je leren hoe je met je medewerkers het gesprek voert over balans en gezond blijven werken. Met als belangrijkste doel om uitval te voorkomen. Deze sessies kunnen individueel of met het team als geheel.

Offerte op maat
1-op-1 coaching Stresspreventie
Coachgesprek(ken) van 1 uur voor de medewerker

Heeft één van jouw medewerkers weinig balans tussen werk en privé, of kan hij/zij moeilijk nee zeggen, of ligt de lat heel hoog? In 1-op-1 coaching help ik jouw medewerker om minder werkdruk te ervaren. Het aantal gesprekken hangt af van het persoonlijke leerdoel van de medewerker en is altijd in overleg met de leidinggevende. Wil je zien hoe zo’n traject eruit kan zien? Klik hier.

€ 150,- per gesprek exclusief BTW
Herstellen van een burn-out
Begeleiding bij herstel en terugkeer naar werk
Als één van jouw medewerkers is uitgevallen door overspanning of burn-out, is duurzaam terugkeren naar het werk geen sinecure. Ik begeleid medewerkers hierbij met aandacht voor zowel duurzaam herstel als voor het geleidelijk terugkeren naar werk. Ik werk altijd in overleg met de leidinggevende en/of de bedrijfsarts.
Offerte op maat
Werkwijze

We starten onze samenwerking met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek inventariseren we jullie behoeften en gewenste resultaten.

Vervolgens maak ik een voorstel op maat. Bovendien spits ik mijn aanbod toe op jullie unieke situatie.

Na afloop hebben we een evaluatiegesprek om te zien of aan jullie wensen is beantwoord.

De werken live of online, afhankelijk van jullie voorkeur.

"Als er eerder was ingegrepen, was het niet zover gekomen."

Ik ben Ilse Muller en ik ben erkend stress en burn-out coach en stresspreventie adviseur. Als geen ander weet ik wat voor schade teveel stress teweeg brengt.

In 2017 kreeg ik een burn-out. Ik werkte hard, wilde het goed doen, haalde elke deadline en mijn directeur was tevreden. Maar langzaam werkte ik mezelf kapot en uiteindelijk viel ik uit.

Ik ben maanden uit de running geweest, het is mijn overtuiging dat het niet zover had hoeven komen.

Na ruim twintig jaar ervaring als manager, (team) coach en facilitator, ben ik nu erkend stress- en burn-out coach met een missie: preventief met stress aan de slag gaan.

Ik ben een oplossingsgerichte
coach.
Mijn aanpak kenmerkt zich door de praktische insteek, met een blijvend resultaat. Ik ben eerlijk en humor gebruik ik graag.

Ilse Muller-4765-min
Wat zeggen anderen?

Willem: “Je bent to the point, tactisch, vriendelijk, open. Je kunt goed luisteren met helder verstand en intuïtie. Jij neemt mensen voor je in, mensen houden van je. En je hebt een fijne combinatie van zachte kant en nuchtere drive. Je hebt ‘iets’ wat veel mensen aanspreekt, mensen zijn daarom graag in jouw buurt en nemen veel van je aan. Charisma noemen ze dat!” 

Praktische informatie

Vul hier je gegevens in en ik neem binnen 24 uur contact met je op.