WAt als je beste medewerker een burn-out krijgt

Waarschijnlijk krijg je het benauwd als je eraan denkt: je hardwerkende, gewaardeerde medewerker valt langdurig uit.

Het zijn juist die hardwerkende medewerkers die altijd nét iets meer geven dan de rest. Aan wie je altijd nog wat kan vragen, omdat ze geen nee zeggen en zich tomeloos inzetten voor het bedrijf.

Door hun gedrevenheid en perfectionisme lopen ze zichzelf vaak hard voorbij. En dat is een flinke valkuil, want langzaam raken ze uitgeput. Vaak zonder dat ze dit zelf doorhebben. Laat staan jij als leidinggevende.

Gun deze medewerkers de juiste begeleiding. Zodat ze gezond aan de slag blijven.

090820-Ilse-FTF8072

Het gevaarlijke van een burn-out

Het gevaarlijke van een burn-out is dat je niet ziet aankomen. Laat staan je medewerkers zelf.

Natuurlijk hoort stress ook in ons leven. Het is zelfs gezond, het houdt je scherp en laat je beter presteren. Je medewerker zet alles op alles om het werk goed te doen en resultaten te halen. Maar wat als dat zich blijft opstapelen en die medewerker zichzelf voorbij holt?

Jouw hardwerkende medewerker gaat maar door. Hij voelt zich steeds moeier en opgebrand. Uiteindelijk kan hij niet meer en valt uit.

Pas op voor het domino effect

Want het heeft ook gevolgen voor de rest van het team. Zij moeten het werk van die uitgevallen medewerker erbij doen. Daardoor moeten deze collega’s (nog) meer doen. En voor hoe lang? Dat kan maanden duren.

Je kan het resultaat wel raden. Je krijgt nog meer medewerkers die in de overlevingsstand komen. Dit wil je als werkgever natuurlijk voorkomen.

En dat is exact waarmee ik je kan helpen.

"Als er eerder was ingegrepen,
was het niet zover gekomen."

Ik ben Ilse Muller en ik ben erkend stress en burn-out coach en stresspreventie adviseur. Als geen ander weet ik wat voor schade teveel stress teweeg brengt.

In 2017 kreeg ik een burn-out. Ik werkte hard, wilde het goed doen, haalde elke deadline en mijn directeur was tevreden. Maar langzaam werkte ik mezelf kapot.

Als er toen in overleg met mijn directeur eerder was ingegrepen had het niet zover hoeven komen. Nu ben ik maanden uit de running geweest.

Ik help mensen naar een stressvrij leven. Want als jouw medewerker beter met stress kan omgaan, holt hij zichzelf niet zo snel voorbij.

Ilse Muller-4765-min

En natuurlijk heb jij als leidinggevende ook een verantwoordelijkheid. Jij wil leren hoe je die stresssignalen op tijd herkent. En vooral hoe je jouw medewerker dan kan helpen.

Na ruim twintig jaar ervaring in overheidsorganisaties, als manager, (team) coach en facilitator, ben ik nu erkend stress- en burn-out coach met een missie: preventief met stress aan de slag gaan. Ik vind het, na een traject, prachtig om te zien dat medewerkers echt lekkerder in hun vel zitten, zich niet over de kop werken en dus niet uitvallen.

Ik weet dat de snelste route naar minder stress is om het oplossingsgericht aan te pakken: Leren herkennen van de stresssignalen én daar dan ook iets mee te doen. Ik leer je hoe je zulke gesprekken voert, hoe je echt ontdekt wat er met jouw medewerker aan de hand is. En ook adviseer ik het management, na onderzoek, aan welke organisatorische knoppen je kunt draaien om de stress te verminderen.

burn-out is een serieus probleem

Wist je dat 1,3 miljoen medewerkers in Nederland last heeft van burn-out klachten?
Omdat veel van hen (38%)* te hoge taakeisen ervaart en 35% werkdruk of stress als reden van verzuim opgeeft.

Bijna de helft  van de medewerkers (45%) vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress.

Hoe staat jouw team erin? Ben je je wel bewust van hoe jouw medewerkers zich hierover voelen en hoe ze hierin staan?

Ligt er in jouw team(s) ook burn-out op de loer?

 * gegevens uit onderzoek van TNO 
Wat als ik je vertel dat een burn-out een werkgever gemiddeld € 250 per dag per werknemer kost.
 
Ik zal je nog meer vertellen! De gemiddelde burn-out duurt 242 dagen waardoor de totale kosten uitkomen op circa € 60.000,-. En dan heb ik het nog niet eens over de kosten voor vervangend personeel.
 
Zo betaalde in 2017 de Nederlandse werkgevers volgens TNO en CBS € 2,8 miljard aan verzuimkosten.
 
Los van het financiële aspect, laten we de menselijke kant niet vergeten. Het heeft een enorme impact op iemands leven. En ik kan het weten, als ervaringdeskundige én expert op het gebied van burn-out preventie.

Wat mag je verwachten van stresspreventie

Mijn methode bestaat uit verschillende onderdelen. Ik kijk met je mee waar jullie grootste probleem zit. Dan brengen we in kaart waar het bedrijf en de medewerkers het meest baat bij hebben. Dit is geen kant en klaar plaatje, want elke bedrijf heeft andere behoeften. We maken samen een selectie uit deze mogelijkheden, waarna ik een offerte op maat maak:

Wie ging jou voor?

Willem: “Je bent to the point, tactisch, vriendelijk, open. Je kunt goed luisteren met helder verstand en intuïtie. Jij neemt mensen voor je in, mensen houden van je. En je hebt een fijne combinatie van zachte kant en nuchtere drive. Je hebt ‘iets’ wat veel mensen aanspreekt, mensen zijn daarom graag in jouw buurt en nemen veel van je aan. Charisma noemen ze dat!” 

Praktische informatie

Tijdens een gesprek met de opdrachtgever stellen we samen vast wat de vraag is en welke resultaten jullie willen behalen.

Ik maak een offerte op maat, afhankelijk van jullie vraag en jullie wensen.

Vooralsnog werk ik volledig on line met videocalls. In de praktijk blijkt dat deze manier van werken zeer effectief is.

Vul hieronder je gegevens in en ik neem binnen 24 uur contact met je op.